Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), πρόκειται να υλοποιήσουν επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για 500 εργαζομένους σε πολύ μικρές επιχειρήσεις. 

Τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις», με κωδικό ΟΠΣ 5010964, που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο –Ε.Κ.Τ.).

Το έργο αφορά στην κατάρτιση 500 εργαζομένων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην υποχρεωτική συμμετοχή σε δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISΟ/IEC 17024, κατόπιν της συμμετοχής στην κατάρτιση.

Τα προγράμματα κατάρτισης είναι διάρκειας 100 ωρών με φυσική συμμετοχή. Οι 70 ώρες αφορούν σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα στους ακόλουθους τομείς: α) αγροδιατροφή/τρόφιμα (διατροφική αλυσίδα), β) τουρισμός/υπηρεσίες (παροχή τουριστικών υπηρεσιών), γ) ενέργεια/περιβάλλον (εξοικονόμηση ενέργειας και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση) και δ) πωλήσεις και μάρκετινγκ και οι 30 ώρες αφορούν σε οριζόντια θεματικά αντικείμενα: α) υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας και β) ικανότητα εργασίας σε ομάδα και οργανωτικές ικανότητες.

Η επιδότηση ανέρχεται σε 5 € ανά ώρα κατάρτισης σε κάθε ωφελούμενο.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής έχουν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (0-9 εργαζόμενοι) του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κριτήριο επιλογής όλων όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι αποκλειστικά ο χρόνος υποβολής της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Διατίθεται στην ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (www.imegsevee.gr) και υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://form.jotform.com/imegsevee/ergazomenoi_pep_k_makedonias 

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση συμμετοχής. 

 

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν στα κάτωθι θεματικά αντικείμενα είκοσι πέντε (25) με τριάντα (30) προγράμματα κατάρτισης, με γεωγραφική διασπορά στο σύνολο της

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικής διάρκειας 100 ωρών (80 ώρες θεωρία και 20 ώρες πρακτική):

1. Οργάνωση και λειτουργία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

2. Ειδικός παραγωγής τροφίμων και ποτών

3. Εφαρμογές ψηφιακού μάρκετινγκ στις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών

4. Διαχείριση μικρών τουριστικών μονάδων

5. Ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σε μονάδες εστίασης

6. Διαχείριση μονάδων εστίασης

7. Ειδικός διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων

8. Ειδικός στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

9. Ειδικός διαχείρισης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων

10. Ειδικός αντιμετώπισης προβλημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης

11. Πωλήσεις λιανικής – επικοινωνία με πελάτες

12. Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Στην Πιερία προτείνεται η επιμόρφωση 20 ατόμων σε ένα σεμινάριο "Ειδικός παραγωγής τροφίμων και ποτών" ή "Εφαρμογές ψηφιακού μάρκετινγκ στις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών" 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις: 

 

Τηλέφωνο: 2310545967, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης