Δελτία Τύπου και φωτογραφίες του Δήμου Κατερίνης 

Φύτευση δέντρων και ανθοφόρων λουλουδιών στην Περίσταση

Η ενίσχυση του πρασίνου σε όλο το εύρος του Δήμου και  η αναμόρφωση  των κοινόχρηστων χώρων συνιστούν διαχρονικά προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης. Προς την κατεύθυνση αυτή, φύτευση δέντρων και ποικιλίας εποχικών λουλουδιών έγινε (στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας), στην Δημοτική Κοινότητα Περίστασης.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Οι φυτεύσεις και η συντήρηση του πρασίνου στους πολυσύχναστους χώρους, τις πλατείες, τον πεζόδρομο, τα πάρκα και ταυτόχρονα στους συνοικισμούς και την περιφέρεια είναι καθημερινή μας μέριμνα. Επιδίωξή μας είναι όλα αυτά τα σημεία να αποτελούν ένα πραγματικό στολίδι που θα χαίρονται οι Δημότες και οι επισκέπτες της Κατερίνης. Άλλωστε η ενίσχυση με πράσινο και η αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων μας αφορά όλους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου καθημερινά και συστηματικά είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις συντήρησης και πιο συγκεκριμένα κλαδεύονται δέντρα, γίνεται καθαρισμός, φύτευση νέων φυτών κ.ο.κ.

 

Έτοιμο σε 18 μήνες το Πολιτιστικό Κέντρο - Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση της αίτησης ματαίωσης διάλυσης της σύμβασης

Την έγκριση της αίτησης ματαίωσης διάλυσης της σύμβασης με τον Δήμο Κατερίνης για την κατασκευή του πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων) ανατολικά των ΚΤΕΛ αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Το θέμα εισηγήθηκε στο σώμα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυστηρό προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 18 μήνες. 

«Τώρα που διαθέτουμε τους πόρους και έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο  και το δίλημμα είναι εάν θα αποφασίσουμε να δεχτούμε την αίτηση και να προχωρήσουμε άμεσα στις εργασίες ή αν θα εμείνουμε στην προηγούμενη απόφασή μας να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ματαίωσης, να πληρώσουμε τα 600 χιλιάδες ευρώ για αποζημιώσεις στον εργολάβο. Εμείς σαφώς προκρίνουμε και εισηγούμαστε την αποδοχή ματαίωσης της απόφασης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Ντούρος.

Όπως είναι γνωστό, το έργο αφορά ένα χώρο πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών, ένα κτίριο με υπόγειο και 3 ορόφους συνολικού εμβαδού  4.700 τ.μ.. Η χωρητικότητα του θεάτρου θα είναι 488 θεατές. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ η ταράτσα του κτιρίου (1650 τ.μ.) θα φιλοξενεί εαρινές και θερινές εκδηλώσεις.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης