Πιερία

«Έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας ο εκδότης Ιωάννης Κορομήλης σε ηλικία 77 ετών. Ένας  άνθρωπος που σφράγισε με την πένα και τις εκδόσεις του τα τοπικά δρώμενα σε Πιερία και Κοζάνη.

Ο Γιάννης Κορομήλης  γεννήθηκε στο Σισάνι Κοζάνης, σπούδασε μαθηματικός και προχώρησε τις  σπουδές του, παρόλη την οικονομική ανέχεια της εποχής.

Παντρεύτηκε την Μαρία (Μάρω) Ελευθεριάδου-Κορομήλη και απέκτησαν τρια τέκνα. Ερχόμενος στην Κατερίνη ίδρυσε ιδιωτικό γυμνάσιο –λύκειο. Το 1974 αναλαμβάνει την έκδοση  της εφημερίδας «ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ». Με πολλή  δουλειά και αγώνα την κατατάσσει σε μια από τις  μεγάλυτερες περιφερειακές εφημερίδες, σε κύρος και κυκλοφορία. Στη συνέχεια το 1989 ιδρυεί τον γνωστό ραδιοφωνικο σταθμό «Ράδιο Όλυμπος». Το 1991 εξαγοράζει την εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ» της Κοζάνης διευρύνοντας έτσι την εκδοτική του δραστηριότητα.

Ο Γιάννης Κορομήλης υπήρξε μια μεγάλή και αξιοσέβαστη προσωπικότητα της τοπικής και όχι μονό κοινωνίας. Κέρδιζε  αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, όχι μόνο για την «σοφία» που την διεκρινες από τις πρώτες κιολάς κουβέντες μαζί του, αλλά για την ευσυνειδησία και διάθεση να μοιραστεί-προσφέρει. 

Η κηδεία του έγινε την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να γίνει κατάθεση χρημάτων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

Συλλυπητήρια 

Συλλυπητήριο Μήνυμα  ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πιερίας για τον θάνατο του Εκδότη Γιάννη Κορομήλη

Η απώλεια του Εκδότη της εφημερίδας «Ολύμπιο Βήμα» Γιάννη Κορομήλη μάς κάνει όλους φτωχότερους.

Ο Γιάννης Κορομήλης υπήρξε μια προσωπικότητα που σφράγισε με το ήθος και την πνευματική του καλλιέργεια τον τοπικό τύπο. 

Μέσα  από την   αρθρογραφία του, από τις καίριες τοποθετήσεις και τη θαρραλέα στάση του, δίδαξε ήθος και συνέπεια, ενώ ξεχώρισε για την  ηγετική φυσιογνωμία του και για τις έντονες κοινωνικές ευαισθησίες του. 

 Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

Στους οικείους του εκφράζουμε  τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

  ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ 

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με αφορμή την απώλεια του ιδρυτικού μέλους του οργανισμού, εκδότη της εφημερίδας «Ολύμπιο Βήμα» , ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΡΟΜΗΛΗ, εκφράζει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά συλλυπητήρια.

Να είναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης