Ο τίτλος του σημερινού fοcus θα μπορούσε να είναι κάλλιστα: "Περιμένετε στο ακουστικό σας" αφού αφορά το τηλεφώνημα μεταξύ Ζάεφ και Τσίπρα που θα οριστικοποιήσει την απόφαση των δυο πλευρών για το Μακεδονικό.

 Ένα τηλεφώνημα που σκόνταψε στη διαφοροποίηση μεταξύ των Σκοπιανών αξιωματούχων και σ ένα erga omnes, που πια δεν ξέρω τι νόημα έχει αφού με την κατ' αρχήν συμφωνία των υπουργών εξωτερικών των δυο χωρών ήδη καθορίστηκε ως όνομα το "Βόρεια Μακεδονία", η ιθαγένεια και η γλώσσα. 

 

Η μη τηλεφωνική αυτή επικοινωνία ήταν και αυτή που οδήγησε σε δηλώσεις ότι όλα διαπραγματεύονται ακόμα και ότι τίποτα δεν είναι οριστικό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από έναν ακόμα ελιγμό ύστερα από συμφωνία των δυο πλευρών. Όπως με το πυροτέχνημα "Ίλιντεν Μακεδονία" που οδήγησε στην αποδοχή της ονομασίας "Βόρεια Μακεδονία" έτσι και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  επιχειρεί να πλασάρει στον ελληνικό λαό την τακτική του "το μη χείρον βέλτιστον", θεωρώντας ότι έτσι θα μπορέσει να υποτονίσει τις εσωτερικές αντιδράσεις! 

Από την άλλη δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κάνεις ότι στην κόψη του νήματος οι  Σκοπιανοί αξιωματούχοι διαφωνούν, όταν θεωρούν πανάκεια την είσοδο στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν νομίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και κυρίως η Γερμανία θα κατευθύνει πακτωλούς κονδυλίων και επενδύσεων στο κρατίδιο των Σκοπίων που θα αλλάξει άρδην τη ζωή του Σλάβικου πληθυσμού του.  

Και η αντίδραση του Ελληνικού λαού δεν άργησε να 'ρθει γιατί πλέον δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Στις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας την Τέταρτη 6-6-2018 διοργανώνονται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας. Οι γνήσιοι Μακεδόνες δεν θα επιτρέψουν αυτή την ανίερη συμφωνία, το ξεπούλημα της ιστορίας  και τον ευτελισμό της σημερινής υπόστασης της περιοχής. 

Οι αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης δεν άργησαν να εκφραστούν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να χαρακτηρίσει τα συλλαλητήρια ως "μορφώματα". Και φυσικά όλοι όσοι θα συμμετέχουν χαρακτηρίζονται ως φασίστες, ακροδεξιοί και άλλα τέτοια ευτράπελα. 

Στην Κατερίνη άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Τέταρτης στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης μας στις 7.30. Μπροστάρηδες η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους και  Κατερίνης, η Δημοτική αρχή και οι συλλογικοί φορείς του νομού. 

Το παρόν θα είναι δυναμικό και σ αυτό θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης