Το πως τα καταφέρνουμε σαν κοινωνία και ανεχόμαστε όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα έχει ανοιχτά μέτωπα εθνικής και ζωτικής σημασίας είναι κάτι που πρέπει να το ερευνήσει η επιστήμη. Η σοφή ρήση επισημαίνει: "η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε" και πλέον και τα δυο ισχύουν περίτρανα. 

 

Ο Ιντζέ ήρθε ανενόχλητος στη Θράκη, μίλησε στους ομόθρησκους του, χωρίς να υπάρξει καμιά επίσημη θέση για το όλο ζήτημα. Ο Ιντζέ είναι ο κύριος αντίπαλος του Ερντογάν  στις επερχόμενες εκλογές της γείτονος, πολύ πιο σκληρός στη στάση του εναντίον της χώρας μας από το παρελθόν. Και ενώ όλη η Ευρώπη έχει απαγορεύσει τις προεκλογικές ομιλίες στις χώρες της όπου υπάρχουν Τούρκοι μετανάστες, εμείς ως ξένο σώμα αυτής της μεγάλης οικογένειας δεχτήκαμε την επίσκεψη αυτή και μάλιστα την υποβιβάσαμε σε ημερήσια εκδρομή. 

Από την άλλη το Μακεδονικό στην πιο κρίσιμη φάση του (ίσως κι απόψε ξεκαθαρίσει το τοπίο). Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ήδη προέβη σε δηλώσεις και συνεντεύξεις για το κλείσιμο του ονόματος τη γλώσσα και την εθνικότητα. Και όσο κι αν υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αντιδράσεις Ζάεφ και  Ιβανόφ για το erga οmnes στο τέλος θα συμφωνήσουν πριν στεγνώσει το μελάνι στο Σκοπιανό δημοψήφισμα. Και εμείς ως χώρα μέσα σ’ όλα αυτά, αλλά και άλλα πολλά που δεν είναι του παρόντος "σουργελοποιούμαστε". Επειδή σε κανένα ελληνικό λεξικό δεν θα βρείτε τον ορισμό αυτής της λέξης με απλά λόγια σημαίνει ότι βγάζουμε τα προσωπικά μας άπλυτα στη φόρα. Και όσο πιο ψηλά ιστάμενος είναι αυτής που ξέχασε να πατήσει το κουμπί του πλυντηρίου, τόσο πιο γαργαλιστικές οι αποκαλύψεις. 

Το θέμα ξεκίνησε όταν μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων αναζητήθηκε ο υπουργός Άμυνας και συνοδοιπόρος στυλοβάτης της κυβέρνησης, κ. Καμμένος. Ο οποίος σαφώς όπως αποδεικνύεται από αναρτήσεις του στο διαδίκτυο είναι στο πριγκιπάτο του Μονακό  για να παρακολουθήσει  μαζί με τον πρίγκιπα Αλμπέρτο το Γκραν Πρι. Άλλα το ζήτημα δεν σταμάτησε εκεί! Η απάντηση  Καμμένου στο διαδίκτυο ήταν αυτή που άναψε τα αίματα. Ποιοι απ το αντίπαλον δέος κάνουν διακοπές με σκάφης "μεγαλεμπόρων", ποιοι συνοδεύουν μοντέλα κρατώντας το φανάρι σε βίζιτες, ποιοι ξεβρακώνουν τη γυναίκα τους για μια ξαπλώστρα; 

Και νάταν μόνο αυτά. Όσα αποκάλυψαν οι υποστηρικτές της μιας ή της άλλης πλευράς στα κανάλια ήταν άκρως ακατάλληλα ακόμα και για ενηλίκους!  Και όλα αυτά με μας θλιβερούς μάρτυρες της κατάντιας της πολιτικής ζωής της χώρας. Κανένα ήθος καμιά αισχύνη, άλλα αντίθετα νομίζω, με έπαρση και αλαζονεία αυτού που σήμερα αποφασίζουν για την τύχη της χώρας ,καμαρώνουν για το πως ξεγέλασαν το λαό να τους εμπιστευτεί και πως πλέον τον φτύνουν μες τα μούτρα για την επιλογή του. 

Να τους χαιρόμαστε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης