30 Μαΐου 2018 και κρατείστε αυτή την ημερομηνία στο μυαλό σας, αλλά τη καταγραφή μου θα την αρχίσω από την χθεσινή μέρα. Την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως που στο πέρασμα του χρόνου κατέγραψε η ιστορία σε όλες της τις πτυχές, την ύμνησε η Εκκλησία, την τραγούδησε η παράδοση, την συμβόλισε ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, την θρήνησαν γενιές και γενιές καταλήγοντας στη μονή ελπιδοφόρα φράση: "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι". 

Όλη αυτή λοιπόν η καταγραφή αιώνων στη φετινή επέτειο εξαφανίστηκε ως μαγείας. Είχα την τύχη και την ατυχία μαζί να παρακολουθήσω χθες στην πλειοψηφία τους τις ενημερωτικές εκπομπές της μέρας. Πλειάδα καλεσμένων πολιτικών παρήλασε από τα τηλεοπτικά πλατό, χωρίς όμως ούτε ένας να αναφερθεί στην επέτειο απ όποιο πολιτικό χώρο κι αν προερχόταν. Αντίθετα είδα τον υπουργό Ενέργειας, με όλη την απάθεια που τον διακρίνει, να δηλώνει ότι δεν θα μειωθούν οι φόροι και τα τέλη για να γίνει η ηρωική έξοδος απ τα μνημόνια, την υφυπουργό Φωτίου να πρωταγωνιστεί σε δακρύβρεχτο σποτ για την αναδοχή παιδιών από ιδρύματα και την πάλαι ποτέ δόξα του ΚΚΕ, Λιάνα Καννέλη να αναθεματίζει το ΝΑΤΟ  με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων. 

Σε όλους τους άλλους που μίλησαν για την περικοπή και τον επαναπροσδιορισμό των συντάξεων δεν θα αναφερθώ διότι δίνουν καθημερινό σόου στα κανάλια και διότι ακόμα μια φορά δεν έβγαλα άκρη. Και φτάνω στην 30η Μαΐου. 

Ο εφιάλτης συνεχίστηκε, όχι όμως μέσα απ τα κανάλια, πως θα μπορούσαν άλλωστε, απεργούσαν. Κοιμήθηκα Βορειοελλαδίτισσα και ξύπνησα Νοτιομακεδόνισσα. 

Χαμογελαστές φάτσες Κοτζιά, Γκλιγκόροφ, Ζάεφ και Τσίπρα σ' όλα τα site! Επιτέλους έκλεισε το ζήτημα που μας ταλανίζει (?) μια 25ετια. Η Βόρεια Μακεδονία είναι γεγονός! Και για αυτό το μεγίστης σημασίας εθνικό θέμα, ούτε ένα κανάλι δεν θεώρησε σκόπιμο να διακόψει το πρόγραμμα του από τις χιλιοπαιγμενες σειρές και ταινίες για να ενημερώσει έστω και εκτάκτως αυτό τον λαό! Μα πως θα γινόταν αυτό αφού τα ΜΜΕ  απεργούσαν! 

Μια πολύ βολική απεργία αν αναλογιστεί κάποιος ότι η είδηση έσκασε από το βράδυ της προηγούμενης. 

Ηχηρή σιωπή, εκκωφαντική θα έλεγα που παραλύει ώτα ακουόντων και μη. Αυτός ο λαός δεν αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση από κανέναν, είτε από αυτούς που τον κυβερνούν, είτε από αυτούς που δήθεν τον εκφράζουν και τον υποστηρίζουν για τα νούμερα της τηλεθέασης. Αύριο σίγουρα θα ειπωθούν πολλά, θα γράφουν περισσότερα. Αλλά η ουσία είναι μια: 

αχ Ελλάδα, πριν λαλήσει πετεινός δεκατρείς φορές μ αρνείσαι!