Μεγάλη Τετάρτη και οδεύοντας μέρα μέρα προς το Θείο Δράμα και την Ανάσταση γίνεται παράλληλα και αναφορά στη σημασιολογία των δρώμενων της κάθε μέρας. Η Μεγάλη Τετάρτη συνδέθηκε στις συνειδήσεις όλων με τον Μυστικό Δείπνο και την προδοσία του Ιούδα που οδήγησε τον Ιησού στη Σταύρωση.

Μια προδοσία που με κίνητρο τα τριάκοντα αργύρια έθεσε στο περιθώριο την αξία της ανθρώπινης ζωής. Και ενώ ο θρησκευτικός θρύλος βάζει τον Ιούδα να αυτοκτονεί κρεμασμένος στην συκιά, στην πραγματικότητα στο πέρασμα των αιώνων ο Ιούδας ζει ακόμα αλλάζοντας μορφές και ονόματα  ανάλογα με τις συγκυρίες. Και σήμερα ακόμα  μέσα στις μέρες του Θείου Πάθους ο Ιούδας εμφανίστηκε πάλι.

Και αυτή τη φορά συνδυάζει ότι πιο οξύμωρο. Τη συνεργασία του Ορθοδόξου Τσάρου Πούτιν με τον Ισλαμιστή Σουλτάνο Ερντογκάν. Μια συνεργασία που αφορά την πώληση των αντιπυραυλικών υπερόπλων  S400, από τους  Ρώσους στους Τούρκους. Μια συνεργασία βέβαια που θα αποφέρει πολλά αργύρια και επισφραγίστηκε με μια χλιδή επίσκεψη στο "φτωχικό" του Ερντογκάν.

Μια συνεργασία που έβαλε παντός τύπου αναλυτές να μιλούν για εάν νέο κίνημα Νέο- Οθωμανισμού. Αλλά και οδήγησε σε μια  απαξίωση αξιών καθώς οι πάλαι ποτέ Προσκυνηματικές επισκέψεις του Ρώσου ηγέτη στο Άγιον Όρος φαντάζουν σήμερα επιεικώς υποκριτικές. Και η συνεργασία αυτή σύμφωνα με τις προβλέψεις μέλλεται να επεκταθεί και με την εγκατάσταση πυρηνικού εργοστασίου στη γείτονα χώρα.

Οι ευθείες απειλές προς τη χώρα μας συνεχίζονται καθημερινά, όπως και τα λεκτικά πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται και από τις δυο πλευρές . Η Τουρκία να χαρακτηρίζει υποτιμητικά τη χώρα μας μικρή όσο μια πόλη της και φτωχή που δεν θα αντέξει σε μια σύρραξη.

Ο Ελληνικός λαός σήμερα νιώθει πιο προδομένος από ποτέ καθώς όλα καταμαρτυρούν ότι οδηγείται σε ιστορική, ηθική και φυσική εξόντωση. Και σ αυτό συμβάλουν και οι ντόπιοι "Ιούδες". Όλοι αυτοί που κινούν τα νήματα  και παρουσιάζουν τις ασημαντότητες ως μεγάλα  κατορθώματα.

Κατά χιλιάδες τις τελευταίες μέρες οι μεταναστατευτικές ροές καταφθάνουν στα νησιά του Αιγαίου. Και η ΕΕ παίζει το παιχνίδι της. Χρηματοδοτεί με 3,5 δις την Τουρκία και με μόλις 180 εκ την Ελλάδα. Κλείνει τα σύνορα της και τους απελαύνει αδιαφορώντας που όλοι αυτοί οι μετανάστες θα καταλήξουν και πάλι στην Ελλάδα.

Είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε η κατάσταση αλλάζει γύρω μας και μάλιστα προς το χειρότερο. Και οι Έλληνες υπομένουν και ελπίζουν σε Ανάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης